Det grønne skiftet

Elektrifisering av maskinparken
Som en del av selskapets strategi har vi satt konkrete mål for å bidra til endringer som må til for en videre positiv og bærekraftig utvikling. En prosess med gjennomføring av ISO sertifisering har satt fart i arbeidet om kontinuerlig og målrettet arbeid som vil gi avkastning over tid. Vi har nylig sertifisert oss innenfor følgende standarder

ISO 9001 - kvalitetsledelse. Standarden bidrar til å nå FN´s bærekraftsmål nummer 8: "Anstendig arbeid og økonomisk vekst."

ISO 14001 - miljøledelse. Standarden bidrar til å nå FN´s bærekraftsmål nummer 13: "Stoppe klimaendringene."

For Busengdal as vil fokus på kvalitet, riktig bruk av utstyr, tomgangskjøring, elektrifisering, bruk av ny teknologi, gjenbruk av masser, kortreist stein, være viktige elementer for en bærekraftig  framtid for bransjen.

Busengdal as har alltid vært- og skal være fremoverlent. Allerede i 2017 tok vi i bruk hybrid teknologi på anleggsutstyr. Vi benytter i dag hybrid teknologi på 2 stk. 38 tonns beltegravere, vi har også flere nye knuse og sikteverk som kan driftes 100% elektrisk. Dette utstyret bidrar til store besparelse både i utslipp og dieselkostander, og har fortsatt ytelse som tradisjonelt utstyr.

Nå har vi investert i en Volvo ECR25 Electric. Dette er en liten maskin, men et stort skritt i riktig retning. Selv om maskinen er liten, vil den ha stor nytteverdi for Busengdal på mindre anleggsarbeid både innomhus og utomhus. Vi har med dette nå mulighet til å gjøre oss erfaringer med hvordan en elektrisk gravemaskin fungerer i arbeidshverdagen, samt forberede oss til neste maskin som blir levert første kvartal 2022, en Volvo EC230 Electric.  Vi håper dette bidrar til at våre partnere og andre i samme bransje tar det første skrittet. Dette er ikke noen konkurranse, men en felles dugnad. En dugnad vi håper å motivere flere til å delta på.

Ingen vet hvordan fremtiden helt blir, men Busengdal as sitt mål er å bidra der vi kan, gjennom virkemiddel som bidrar til mindre utslipp, mindre støy og en bedre arbeidsplass. En arbeidsplass som tar vare på miljøet er en arbeidsplass vi er stolte av å gi videre til nye generasjoner i mange år framover.

Busengdal as skal gjøre det vi kan for en mer miljøvennlig fremtid- og vi håper det motiverer flere andre bedrifter til å gjøre det samme.

For mer informasjon om gravemaskinen, se: ECR25 Electric | Volvo Construction Equipment

Med vennlig hilsen Busengdal AS.